Monday, December 3, 2012

Prinsessefødselsdag


Da vi først kunne bevæge os videre end bare Rapunzel blev det lidt lettere at planlægge en prinsessefest.

Invitationen
Ordlyden i invitationen lyder:
Kære _____
Prinsesse Emmeline inviterer hermed til royal fødselsdagsfest i kongeriget Nr. Dalby på slottet på Klempegårdsvej 78.
Den royale fødselsdag bliver afholdt d. 12. maj i det herrens år 2012.
De bedes møde op på ovennævnte adresse kl. 12:00 hvor festlighederne vil starte.
Påklædningen må gerne være en prinsesse værdig.
Deres karet kan hente Dem fra kl. 15:30, hvor Deres kusk vil blive budt på kaffe og kage.
Med venlig hilsen
Prinsesse Emmeline


Aktiviteter
Hvad er en prinsesse uden kronjuveler? Det første pigerne skal er lave smykker. Jeg har købt mosgummi, lim, elastik, rhinsten og palietter. Jeg har fundet en skabelon påhttp://www.firstpalette.com/, og gode instrukser til hvordan man kan lave det til en krone. Derudover har jeg købt perler og elastisk smykketråd så de kan lave et armbånd. Piger kan ofte bruge mere tid på at hygge sig med sådan noget og så er de beskæftiget næsten med det samme, så det ikke gør så meget hvis de ikke kommer samtidigt og så er de også beskæftiget når drengene til Alexanders rumfest ankommer lidt senere.

Når de er færdige med kronjuvelerne er det tid til det kongelige festmåltid. Så kan limen tørre mens prinsesserne spiser.

Menu
Prinsesseguf - Pølsehorn
Royale stænger - grøntsagsstænger
Frugtsceptre - Frugtspyd
Snedronningens dessert - Ispinde fra Hjemis. Emmeline var selv med til at vælge og vi blandede selv en æske på deres hjemmeside. I tilgift fik vi to gratis børnebilletter til Legoland og to computerspil så det var en god ide.
Champagne - Sprite med frugtfarve og hyldeblomstsaft med danskvand

Skattejagt
Ingen fødselsdag uden en skattejagt! Ved starten får pigerne udleveret en prinsessebog. Dels er der nogle tegninger som de kan farvelægge og så er der plads til at sætte nogle klistermærker i. Jeg har planlagt følgende poster. 
Under havet - Besøg hos Ariel. Ariel har mistet sine finner, hjælp hende med at sætte dem på igen. Jeg har købt en Ariel vægdekoration, plakat "tyggegummi" (det ligner tyggegummi men bruges til at klistre ting på væggen - er mere skånsomt end klisterbånd) og crepebånd. Så er tanken at pigerne med bind for øjnene skal sætte en finne på Ariels numse. De andre piger skal hjælpe med at dirigere pigen med bind for øjnene. Vægdekorationen har jeg købt hos http://www.mintemafest.dk/  
Æbleskud - Besøg hos Snehvide. Snehvide skal have hjælp til at finde ud af om æblerne er forgiftede. Det er den helt traditionelle skål med vand og et æble i.
Oprydning - Besøg hos Aksepot. Askepots onde stedsøstre har efterladt nogle glas i køkkenet fra deres værelser lige ved siden af Askepots glas med perler. Hjælp Askepot med at finde hendes perler. Ideen er at stille fire syltetøjsglas op med papir rundt om. Hvert glas har jeg puttet et eller andet i - f.eks. kogt spagetti, ærter, sten og et med perler. Pigerne skal uden at kigge finde det rigtige glas.
Skatten - Torneroses skat. Tornerose har glemt hvor hun har stillet sin skattekiste med smykker i. Pigerne får nogle ledetråde og skal så finde skattekisten. I skattekisten ligger der nogle organzaposer med en halskæde og en fingerring - en pose til hver prinsesse. Halskæderne og ringene har jeg også købt hos http://www.mintemafest.dk/ 

Ved hver post skal der være en voksen til at dirigere slaget og når pigerne har gennemført posten, får de et klistermærke - selvfølgelig et prinsesseklistermærke.

Kroningsfest
Når skattejagten er overstået var den oprindelige tanke at de skulle gøre sig klar til kroningsfesten. Jeg ved ikke om vi når det, men det involverer smuksering med hårpynt, glimmer og lipgloss og selvfølgelig skal alle deres smykker på. Når de er klar, bliver der taget et billede af hele gruppen som de alle får et eksemplar med hjem af (hvis jeg får tid til at printe dem). 

Derefter er der kroningsfest. Kagespisningen skal ske samtidigt med Alexanders kagespisning, så hvis vi er færdige med skattejagten før tid, kan de farvelægge i deres prinsessebøger. Jeg har købt nogle billige tudser med stempler i IKEA. Pigerne skal have en vaniliekage med fondant på og så har jeg i http://www.kagebutikken.dk/ købt et kagetryk med prinsesser til at sætte ovenpå. Når kagen er indtaget, sætter vi noget musik på som pigerne kan danse til eller de kan lege frit i haven.

Det vil på dette tidspunkt at forældrerne (Kusken) er inviteret til at komme at spise kagerester og få lidt kaffe/te. Vi glæder os til at lære de nye forældre lidt at kende.

Når pigerne skal hjem får de en lille æske med lidt slik i.

Vi har allierede os med fire bedsteforældre, en oldemor og et far til en af drengene ... håber det er nok voksne :)

No comments:

Post a Comment